FC Utrecht - Sparta wordt beslist door prachtige goal van Boussaid in minuut 88

24-01-2021 16:27 Laatste update: 16:30
50

FC Utrecht heeft zich ternauwernood langs Sparta weten te knokken. In de Galgenwaard leek de Kasteelclub knap een punt uit het vuur te slepen, maar in de slotfase maakte Othman Boussaid de winnende goal: 1-0.

Sparta had de afgelopen drie uitwedstrijden gewonnen (bij Willem ll, FC Twente en Fortuna Sittard), maar stond tegen Utrecht met de rug tegen de muur. Al binnen het kwartier kreeg Utrecht die grote kansen en dat het na een half uur nog altijd 0-0 stond, mag gerust een wonder worden genoemd.

Zichtbaar balend zocht Utrecht na 45 minuten de kleedkamer op, vanwege alle gemiste kansen. Sparta kon er slechts één noteren. Ook in de tweede helft domineerde Utrecht de wedstrijd, al werden er wel een stuk minder kansen gecreërd. Trainer René Hake weigerde op 0-0 te spelen en gooide met Boussaid en debutant Remco Balk nog wat aanvallende spelers in het veld.

Dat leek weinig uit te halen, maar toch kon Utrecht juichen. Twee minuten voor het ingaan van de blessuretijd kapte Boussaid naar zijn linkerbeen en verschalkte hij Maduka Okoye met een prachtig schot van buiten de zestien. Het bleek de nekslag voor Sparta, dat niet meer in staat was om de achterstand om te draaien.

Utrecht klimt naar plaats acht, Sparta blijft tiende staan.