Feyenoord kan landstitel vergeten: 'We moeten wel een stapje terug doen'

Feyenoord kan landstitel vergeten: 'We moeten wel een stapje terug doen'

24-01-2021 19:01 Laatste update: 19:10
49

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ ging alle kanten op, waardoor Steven Berghuis na afloop het scoreverloop niet meer uit z'n hoofd wist. Feyenoord ging in de eigen Kuip met 2-3 onderuit. De landstitel is uit zicht geraakt.

"Je moet steeds hard werken om terug te komen. Dat lukte twee keer, maar na rust is er zoveel gebeurd", zegt Berghuis tegen ESPN. Hij was na afloop doodop. "We kwamen twee keer terug, toch? We stonden met 0-1 achter in de rust? 1-1? Oh ja, Nicolai (goal Jörgensen, red.) inderdaad."

Wedden

Meer odds

Aan vermoeidheid lag het volgens Berghuis niet. "De energie zat er nog wel in. Maar je wilt ze graag op hun helft houden. Dan moet je wel goed staan. Op een gegeven moment moet je die voorzet geven, schieten of de pass geven. We stonden niet goed. Dan komen ze er steeds uit. In de slotfase was het niet goed uitgespeeld en AZ speelt daarin gewoon makkelijker. Het was zwoegen voor ons, maar helaas."

Het verschil tussen nummer vijf Feyenoord en koploper Ajax is negen punten. De landstitel is uit zicht. Berghuis houdt de deur echter op een kier. "Er zijn nog veel wedstrijden. Je weet niet hoe het kan lopen, want vorig jaar hebben we ook een inhaalrace gemaakt. Wie weet, maar we moeten wel een stapje terug doen."