Koeman dolgelukkig: 'Het gaat heel snel met Frenkie de Jong'

Koeman dolgelukkig: 'Het gaat heel snel met Frenkie de Jong'

24-01-2021 19:01 Laatste update: 26-01-2021 15:44
22

Ronald Koeman is dolblij met Frenkie de Jong. De 23-jarige middenvelder nam FC Barcelona zondag tegen Elche (0-2) bij de hand met een goal en assist.

"We hebben middenvelders nodig die scoren", stelt Koeman bij Barça TV. De trainer heeft De Jong daarom een meer aanvallende rol gegeven. Dat werpt zijn vruchten af: De Jong maakte tegen Elche alweer zijn derde goal van 2021. "Hij doet het heel goed", aldus Koeman.

"Frenkie geeft het team meer kwaliteit als hij ook de zestienmeter van de tegenstander bereikt", vervolgt Koeman. "Assists en goals, dat is wat we nodig hebben. Het gaat om de ontwikkeling van de speler, die gaat heel snel."

De Jong gaf bij Movistar zijn reactie op de overwinning. "Ik denk dat we sinds de jaarwisseling stukje bij beetje beter worden", aldus de Oranje-international. "We hebben alleen maar uitwedstrijden gespeeld, maar hebben ze in La Liga allemaal gewonnen. Hopelijk kunnen we zo doorgaan. Zelf speel ik nu hoger en kan ik dus ook meer scoren. Ik ben blij, maar kan nog beter."