Van de Beek en Manchester United schakelen Liverpool uit in FA Cup

24-01-2021 19:52
43

Manchester United heeft zich ten koste van Liverpool geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. Met Donny van de Beek in de basis won de koploper van Engeland van de regerend landskampioen: 3-2.

De wedstrijd was een herhaling van het affiche van vorige week. Toen troffen beide ploegen elkaar in de competitie en werd het 0-0. Van de Beek begon in die wedstrijd op de bank, maar mocht in de FA Cup starten. Manager Ole Gunnar Solskjaer van Man United voegde daad bij het woord door hem in de basis te zetten. De middenvelder moet het in Engeland doen met invalbeurten en bekerwedstrijden en kreeg tegen Liverpool een uur de kans om zich te laten zien.

Van de Beek was getuige van een bijzonder schouwspel dat op en neer ging. Liverpool kwam na achttien minuten op voorsprong door een knap stiftje van Mohamed Salah, waarna Mason Greenwood op aangeven van Marcus Rashford de stand gelijk wist te trekken. Beide ploegen wist daarna sporadisch gevaar te stichten.

Vlak na rust greep Man United de leiding. Rashford bediende Greenwood in de eerste helft, maar bij de 2-1 was dat andersom. Rashford werd op eigen helft bediend door Greenwood en rondde knap af. Toen Salah er weer 2-2 van wist te maken, werd Van de Beek gewisseld voor Bruno Fernandes. De middenvelder kan niet terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Van alle spelers had hij de minste balcontacten.

Uitgerekend Fernandes, dé concurrent van Van de Beek, besliste de wedstrijd op Old Trafford. De Portugees schoot twaalf minuten voor tijd een vrije trap binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee een plek in de volgende ronde van de FA Cup. Edinson Cavani had het duel nog kunnen beslissen, maar kopte op de lat.