'Ik krijg veel kansen, dan is zes doelpunten niet genoeg voor een spits als ik'

'Ik krijg veel kansen, dan is zes doelpunten niet genoeg voor een spits als ik'

24-01-2021 22:08
23

Myron Boadu vindt dat hij meer goals moet maken als spits van AZ. Tegen Feyenoord slaagde de 20-jarige Amsterdammer er in om twee keer te scoren, waarmee hij zijn seizoenstotaal op zes bracht.

Na afloop was Boadu daar blij mee, maar zijn totaal moet nog steeds omhoog. "Ik denk dat zes goals niet bij mij en het type spits dat ik ben past", laat hij weten tegenover ESPN. "Ik krijg best veel kansen en ik vind ook dat ik meer goals moet maken."

Daar heeft de jonge aanvaller het lastig mee gehad, zo gaf hij toe. "Ik bleef de kansen wel creëren, maar ze gingen er gewoon niet in. Het is altijd lastig als je wedstrijden op rij niet scoort en niet belangrijk bent voor het team. Ik ga nooit twijfelen, maar je gaat welk denken wat je beter kan doen."

Boadu hoopt dat hij zijn doelpunten tegen Feyenoord een vervolg kan geven tegen de 'kleinere clubs'. "Maar dat is wel lastig hoor, want je krijgt minder ruimte en soms is er ook wel eens wat minder focus. Dan denk je dat de ballen er makkelijk in zullen gaan, maar dan gebeurt dat niet. Ook tegen de kleinere clubs moet ik gewoon veel scoren."