Atlético dankt jarige Suárez en omzeilt weer een lastige horde in de titelrace

24-01-2021 22:54
35

Atlético Madrid blijft op koers om voor de elfde keer in de clubgeschiedenis kampioen van Spanje te worden. Mede dankzij de twaalfde competitietreffer van Luis Suárez werd in eigen huis met 3-1 van Valencia gewonnen.

Valencia begon de wedstrijd als nummer veertien met maar twee punten voorsprong op de degradatiezone, maar kwam brutaal op voorsprong in de Spaanse hoofdstad. Uros Racic, een Servisch talent, nam de bal vanaf een meter of dertig op de slof en pegelde op schitterende wijze de 0-1 tegen de touwen.

Dat liet Atlético niet op zich zitten en nog voor rust kwam het op 1-1 via João Félix, waarna het in de tweede helft definitief afstand nam. In minuut 54 was het aan de jarige Suárez om uit een moeilijke hoek de 2-1 binnen te schuiven en dat was gelijk de beslissing, omdat de formatie van trainer Diego Simeone dit seizoen amper doelpunten tegenkrijgt.

Toen het twintig minuten voor tijd ook nog 3-1 werd via Ángel Correa was het pleit al helemaal beslecht en kon Atlético het vizier al gaan richten op de volgende wedstrijd, die op zondag over een week uit bij Cádiz gespeeld zal worden. Ondertussen heeft het een voorsprong van zeven punten op Real Madrid, de nummer twee, en moet het zelfs nog een wedstrijd inhalen. Barcelona is derde met tien punten achterstand.