Eredivisie-flops: Heerenveen-kwartet, Ajax-trio, één speler Fortuna en Groningen

25-01-2021 11:15
46

SC Heerenveen is na de nederlaag bij Heracles Almelo hofleverancier voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. En ondanks een zege op Fortuna Sittard vinden we ook drie Ajax-spelers terug. PSV, AZ en Feyenoord worden deze week ontzien.

Lucas Woudenberg (Heerenveen)
Maakte tegenover Silvester van der Water geen schijn van kans en speelde in Almelo een werkelijk dramatische wedstrijd. Woudenberg was het lachertje op social media.

Michiel Kramer (ADO)
De spits die het in de degradatiekraker voor ADO moest doen, gaf niet thuis. Hij miste vlak voor rust twee kansen om ADO op voorsprong te zetten. Hopelijk volgende keer beter voor Kramer.

Davy Klaassen (Ajax)
Klaassen was in zijn eerste weken de revelatie van Ajax, maar voegt in zijn huidige vorm niets toe. Maar is nummer zes wel zijn positie, of komt hij als nummer tien beter tot zijn recht?

Sherel Floranus (Heerenveen)
Ja, Van der Heide maakte een vreselijke fout bij de 1-0, maar de manier waarop Floranus vervolgens terugsjokt is minstens zo erg. Het zegt alles over de vorm waarin Floranus (en Heerenveen) momenteel verkeert.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Trainer Erik ten Hag deelde na afloop terecht kritiek uit aan Mazraoui, die door de ondergrens zakte tegen Fortuna. Zijn wissel na een uur was dan ook meer dan logisch. Een complete offday.

Antony (Ajax)
De kritiek op Mazraoui is ook op Antony van toepassing. Je kunt niet in de wedstrijd zitten, maar het continu veroorzaken van opstootjes spreekt ook niet in z'n voordeel. En had de Braziliaan geen rood moeten hebben?

Alessio Da Cruz (FC Groningen)
Het wisselen van Da Cruz na 69 minuten was een juiste zet van Danny Buijs. De aanvaller zat totaal niet in de wedstrijd tegen Vitesse, was zichtbaar geïrriteerd en had zomaar zijn tweede gele kaart kunnen pakken.

Henk Veerman (Heerenveen)
"De strijd was aanwezig", zei hij na afloop. Maar die strijd kwam zeker niet altijd van Veerman. De boomlange spits deed te weinig goed tegen Heracles. Of anders gezegd, hij deed te veel fout. Hoe Veerman niet meeliep bij de uitbraak van Vloet en Burgzorg, zegt alles.

Sebastian Polter (Fortuna)
Was tegen Ajax zeer ongelukkig met een eigen goal en een rode kaart. Over het laatste bestaat overigens discussie, maar Polter was simpelweg te laat bij Edson Álvarez en kwam veel te hoog in: terecht rood.

Arjen van der Heide (Heerenveen)
Tien minuten voor tijd ingebracht worden om Heerenveen alsnog naar de overwinning te loodsen, maar uiteindelijk een nederlaag van Heerenveen inleiden: dat was het verhaal van Van der Heide tegen Heracles. De 19-jarige leed op de helft van Heracles dom balverlies. Tien seconden later lag de bal in het netje.