Van der Vaart bekijkt Ajax: 'Vraag me soms af of hij voetballen wel leuk vindt'

Van der Vaart bekijkt Ajax: 'Vraag me soms af of hij voetballen wel leuk vindt'

25-01-2021 13:44
115

Rafael van der Vaart is nog niet overtuigd van Sébastien Haller. Volgens de oud-international leek de nieuwe spits van Ajax er soms geen plezier in te hebben tegen Fortuna Sittard. Pierre van Hooijdonk heeft oog voor het natrappen van Antony.

Haller maakte in Limburg zijn tweede doelpunt voor Ajax en staat ook al op drie assists, maar Van der Vaart wil meer zien. "Ik dacht dat hij sneller was. Ik vond hem heel traag", zegt de voormalige Ajacied bij Studio Voetbal.

"Ik zag de scherpte niet", vervolgt Van der Vaart. "Af en toe vraag ik me ook af of hij het voetballen wel leuk vindt. In de tweede helft ging het een stukje beter en maakte hij een goal. Daar deed hij niet heel veel, maar hij stond er. Toen begon hij goed te spelen en werd ik weer vrolijk."

Antony
Pierre van Hooijdonk ziet dat Haller meer vrijheid wil hebben dan een ouderwetse nummer negen van Ajax. In dezelfde wedstrijd constateerde de NOS-analist natrappen van Antony. Volgens de huidige regels is dat geen rood meer, maar Van Hooijdonk begrijpt dat niet.

"Antony heeft tegenstanders al een paar keer nagetrapt. Die regel kan wel veranderd zijn, maar dit kun je niet uitleggen aan kleine kinderen. Het slaat nergens op. Waarom moet je een vangnet creëren voor iemand die natrapt?"