'Ajax-PSV en Ajax-Feyenoord, Super January bewijst dat we toe zijn aan BeNeLiga'

'Ajax-PSV en Ajax-Feyenoord, Super January bewijst dat we toe zijn aan BeNeLiga'

25-01-2021 19:06
88

Voor Ronald Waterreus heeft Super January onderstreept dat er snel een BeNeLiga moet komen. De voormalig keeper verwacht dat de Nederlandse clubs beter voor de dag gaan komen in Europa, wanneer er tegen de sterkste Belgische clubs wordt gespeeld.

Waterreus hoeft niet lang na te denken wanneer hem gevraagd wordt naar een mogelijke BeNeLiga. "Neem Ajax-PSV, dat echt een feestje was om naar te kijken. Ajax-Feyenoord; ook geweldig. En wat te denken van Feyenoord-AZ, gistermiddag? Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Spanning, kwaliteit; daar gaat het om. Zou ik graag wekelijks zien. Super January bewijst dat we toe zijn aan een Beneliga."

De analist begrijpt dat er ook vraagtekens zijn, vooral bij de kleinere clubs. "Kan ik me voorstellen. Alleen: het is ook nooit goed, he? Als Ajax met 0-13 wint bij VVV, roepen we met z'n allen dat de Eredivisie een Mickey Mouse-competitie is. (...) Kijk, ik snap Toon Gerbrands (PSV-directeur, red.) best als hij het argument aanvoert dat een Beneliga ten koste zou kunnen gaan van jaarlijkse Europese plaatsing voor zijn club. Eenvoudigweg omdat er minder plaatsen zijn dan. Daar staat tegenover dat PSV, Ajax en Feyenoord, spelend in een sterke competitie, meer beslagen ten ijs komen in Europa. Ook wat waard, lijkt me."

Over de ploeg die dit jaar kampioen gaat worden in de Eredivisie hoeft Waterreus niet lang na te denken. "Ajax. Als je niet heel goed speelt en toch gelijkspeelt tegen PSV, wint van Feyenoord en hetzelfde doet tegen AZ (beker, red.) onderstreep je eenvoudigweg je favorietenrol."