Update: Atalanta-icoon Gómez gepresenteerd in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Update: Atalanta-icoon Gómez gepresenteerd in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

26-01-2021 20:17 Laatste update: 20:20
18

Sevilla staat op het punt om de transfer van Alejandro 'Papu' Gómez af te ronden. De Atalanta Bergamo-middenvelder ligt in de clinch met trainer Gian Piero Gasperini en mag vertrekken. 

Sevilla staat het punt om de deal af te ronden en betaalt zes miljoen euro plus één miljoen aan mogelijke bonussen voor de 32-jarige Gómez, meldt Marca. Hij gaat een contract tot 2023 of 2024 ondertekenen in Spanje.

Er wordt verwacht dat de deal de komende dagen officieel gemaakt gaat worden. Sevilla-trainer Julen Lopetegui wilde in deze transferperiode graag een speler aan de selectie toevoegen die de 'laatste pass', waarmee de spitsen voor de vijandelijke keeper gezet worden, kan geven. Hij hoopt met Gómez de speler te hebben gevonden die Ever Banega op gaat volgen.

Gómez werd vorig seizoen nog opgenomen in het Team van het Jaar in de Champions League en wist in 252 officiële optredens voor Atalanta 59 keer het net te vinden.

Update: Gómez is binnenkort, na ruim zes jaar Atalanta, in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te bewonderen. Sevilla heeft de komst van de Argentijnse spelmaker bevestigd: Gómez tekent tot medio 2024 bij de club van Luuk de Jong en Oussama Idrissi.