NEC boekt ook overwinning in Eindhoven, Go Ahead wint bij Jong Ajax

25-01-2021 23:54 Laatste update: 23:43
31

NEC heeft door een overwinning op FC Eindhoven de aansluiting behouden met de Keuken Kampioen Divisie-top. Een goal van Jonathan Okita na negen minuten was genoeg voor de overwinning: 0-1.

FC Eindhoven - NEC 0-1
Het gaat crescendo bij NEC, dat vorige week gelijkspeelde tegen koploper SC Cambuur en donderdag ten koste van Fortuna Sittard de kwartfinale van de KNVB Beker wist te bereiken.

Okita krulde NEC na negen minuten op voorsprong. De spits had voor rust ook nog 0-2 kunnen maken. In de tweede helft voorkwam NEC-doelman Norbert Alblas de gelijkmaker van Eindhoven, die niet meer viel.

NEC staat zesde en heeft evenveel punten als NAC Breda (4e) en Go Ahead Eagles (5e).

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2
Go Ahead heeft op het allerlaatste moment de drie punten gepakt op bezoek bij Jong Ajax. De mannen van trainer Kees van Wonderen waren de gevaarlijkste ploeg, maar beloonden zich pas diep in de blessuretijd van de wedstrijd door doelpunten van Sam Hendriks en Bradly van Hoeven: 0-2. Bij Jong Ajax maakte Lassina Traoré zijn rentree na een blessure.

De beginfase van de wedstrijd was voor Jong Ajax, maar tot kansen kwam de thuisploeg niet. Halverwege de eerste helft kwam Go Ahead beter in de wedstrijd en de ploeg van trainer Van Wonderen werd al snel gevaarlijk. Jacob Mulenga kreeg twee keer de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar beide keren lag Jong Ajax-keeper Dominik Kotarski in de weg.

In het tweede bedrijf verving Brian Brobbey de moegestreden Traoré. Na vijf minuten was hij voor het eerst gevaarlijk, maar zijn kopbal eindigde in de handen van Go Ahead-sluitpost Jay Gorter. De grootste kansen waren voor Go Ahead in de tweede helft. Zo raakte Erkan Eyibil met een snoeihard schot de paal van het Jong Ajax-doel.

Go Ahead deelde in het restant van de wedstrijd nog wat plaagstootjes uit. Naci Ünüvar was in de slotfase van het duel dichtbij de winnende, maar zijn harde schot werd gekeerd door Gorter. Aan de andere kant van het veld was het diep in blessuretijd twee keer raak: Hendriks en Van Hoeven zorgden voor een 0-2 overwinning voor Go Ahead.