Tottenham ontsnapt in de FA Cup, Getafe wordt afgeslacht in Spanje

25-01-2021 22:56
18

Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van Wycombe Wanderers geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. Het ging echter allesbehalve vanzelf tegen de hekkensluiter van het Championship: 1-4.

Wycombe Wanderers, waar cultheld en spierbundel Adebayo Akinfewa op de bank begon, was tot de tanden bewapend en zette de B-ploeg van Tottenham vanaf het eerste moment onder de druk. De nummer twintig uit het Championship kwam na 25 minuten ook op 1-0 door Fred Onyedinma. Gareth Bale, die ook bij Tottenham bekritiseerd wordt, maakte voor rust echter alweer gelijk.

In de tweede helft was het voor Wycombe een kwestie van tegenhouden. Tottenham had geen trek in een verlenging en daarom bracht manager José Mourinho wat basiskrachten binnen de lijnen om dat te voorkomen. De thuisploeg wist tot vlak voor tijd stand te houden: Harry Winks maakte er 1-2 van en een minuut later besliste Tanguy Ndombele de wedstrijd. Ndombele was ook verantwoordelijk voor de 1-4, diep in blessuretijd.

Athletic - Getafe 5-1
Athletic Bilbao heeft maandag gehakt gemaakt van laagvlieger Getafe. Na een vroege eerste goal werd de club uit Madrid getrakteerd op een 5-1 nederlaag. Marc Cucurella scoorde al na 22 seconden, maar daarna was de ploeg van José Bordalás kansloos. Raúl Garcia trok de stand al snel weer gelijk.

En in de tweede helft liep Athletic weg bij Getafe. Yeray Álvarez zorgde voor 2-1 en García verdubbelde de voorsprong met zijn tweede treffer. Uiteindelijk werd het 5-1 door Álex Berenguer en Óscar de Marcos.

Athletic klimt naar plaats negen, Getafe staat dertiende.