Kraay jr.: 'AZ en PSV kan hij zo naartoe, in halfjaar speelt hij Boscagli eruit'

Kraay jr.: 'AZ en PSV kan hij zo naartoe, in halfjaar speelt hij Boscagli eruit'

26-01-2021 07:55 Laatste update: 10:25
56

Hans Kraay jr. komt superlatieven tekort wanneer hij spreekt over FC Volendam-verdediger Micky van de Ven. Deze zou zo aan de slag kunnen bij AZ of PSV, stelt de ESPN-verslaggever.

"Als ik een goede voetballer echt wil leren kennen, ga ik kijken naar de warming-up", begint Kraay jr. in de liveshow van Voetbal International. "Als je bij Van de Ven naar de warming-up kijkt, dan heb je nou niet bepaald iets van: goh, wat heeft hij een dynamische loop. Of: wat trapt hij lekker door ballen heen."

Toch had Van de Ven niet veel tijd nodig om Kraay jr. voor zich te winnen. "Kees Kwakman en ik zijn vorig seizoen heel snel overtuigd geraakt. A: van zijn pass. B: van zijn snelheid, zijn rugdekking geven, zijn sliding."

De ESPN-verslaggever denkt dat Van de Ven zo aan de slag kan in de top van de Eredivisie, zo laat hij aan hem weten in een video. "AZ kan je zo naartoe, want je bent beter dan Bruno Martins Indi. PSV kan je zo naartoe, binnen een halfjaar speel je Boscagli eruit. Als die zaakwaarnemer twijfels heeft: bel mij, Hansie Hansie."