Breaking news

Nederland is coëfficiëntenachtervolgers kwijt en heeft Rusland voor het grijpen

'Schuurs moet zeker nog verbeteren, maar vaak weten de kenners niet wat er speelt'

'Schuurs moet zeker nog verbeteren, maar vaak weten de kenners niet wat er speelt'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 11:03di 26-01-2021 om 11:03

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 11:05di 26-01-2021 om 11:05

De mens achter de topsporter wordt weleens vergeten. Dat stelt Lambert Schuurs, oud-handballer en vader van Ajacied Perr Schuurs. Het profbestaan wordt volgens hem onderschat.

Schuurs is veelbesproken bij Ajax en verloor tijdens Super January even zijn basisplaats aan Jurriën Timber. "Je ziet je zoon natuurlijk altijd door een roze bril, maar vaak weten praatprogramma's niet wat er gebeurt", reageert Schuurs sensior in het L1-programma AvondGasten Sport.

Schuurs senior komt met een voorbeeld. "Hij verloor een keer met Jong Ajax en hij was bij vier doelpunten negatief betrokken. Maar de vader van een vriend van hem had zelfmoord gepleegd, waardoor hij zo slecht voetbalde. Zo spelen vaak dingen mee. Perr moet zeker nog verbeteren, maar vaak weten de kenners niet wat er speelt."

Schuurs is ook de vader van tennisster Demi Schuurs. Volgens hem wordt onderschat hoeveel topsporters moeten geven. "Dat wordt gigantisch onderschat. Het niveau waar alle profs op acteren vergt heel veel discipline. Zowel voor Demi, maar ook voor Tom Dumoulin bijvoorbeeld. Er komt veel bij kijken en je hebt een levenswijze nodig om topsport te kunnen beoefenen. Heel veel mensen praten heel makkelijk over topsport."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws