Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

26-01-2021 19:13 Laatste update: 19:15
26

Chelsea heeft razendsnel gehandeld na het ontslag van Frank Lampard. Thomas Tuchel heeft het stokje overgenomen op Stamford Bridge: hij tekent voor anderhalf jaar, met een optie voor nóg één jaar.

De 47-jarige Duitser zat sinds eind december zonder club, na dienstverbanden bij FSV Mainz 05, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Nog vóór zijn ontslag bij PSG werd hij in Duitsland al naar voren geschoven als opvolger van Lampard, die maandag officieel werd bedankt voor bewezen diensten.

Op de website van The Blues geeft Tuchel een eerste raactie op zijn aanstelling. "Ik wil Chelsea bedanken voor het vertrouwen in mij en mijn staf. We hebben allemaal groot respect voor Frank Lampard en wat hij hier gedaan heeft, maar tegelijkertijd kan ik ook niet wachten om mijn nieuwe team te ontmoeten en in de beste competitie ter wereld actief te zijn. Ik ben dankbaar om deel uit te gaan maken van de Chelsea-familie."

Met het aanstellen van Tuchel gaat Chelsea een nieuwe koers varen: The Guardian karakteriseert hem niet voor niets als een 'anti-Lampard'. Waar Lampard vooral leek te zijn gehaald vanwege zijn grote staat van dienst als speler, geldt Tuchel als een 'theorietrainer': geen noemenswaardige carrière als voetballer, maar wel een erkend tacticus en iemand die weet hoe hij met spelers om moet gaan.