Breaking news

LIVE: PSV dik kwartier verwijderd van laatste zestien van de Europa League

'Crisis in Camp Nou: Barcelona kan salaris van spelers niet volledig uitbetalen'

'Crisis in Camp Nou: Barcelona kan salaris van spelers niet volledig uitbetalen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 12:06di 26-01-2021 om 12:06

De economische situatie van FC Barcelona is nog een stuk ernstiger dan gedacht. Volgens het Spaanse COPE hebben de spelers in december niet het bedrag ontvangen waar ze contractueel recht op hebben.

Barcelona betaalt twee keer per jaar de salarissen uit aan de spelersgroep - in december en juni. Bij de laatste uitbetaling ging het naar verluidt mis: door de diepe economische crisis in Camp Nou, was de club niet in staat om de salarissen van december volledig uit te betalen.

Het is de bedoeling dat de spelers in februari alsnog hun volledige salaris krijgen, maar de situatie zegt veel over de huidige staat van Barça. Maandag bleek uit het jaarverslag dat de totale schuld nu 1,173 miljard euro bedraagt, waarvan 730 miljoen op korte termijn afbetaald moet zijn.

De spelers van Barcelona hebben als gevolg van de coronacrisis al afgezien van bonussen die ze dit seizoen zouden krijgen. Een voorbeeld, aldus COPE: een voetballer die dit seizoen tien miljoen euro zou ontvangen, krijgt na de salarisreductie nog maar 5,8 miljoen. Het uitstaande bedrag wordt uitgesmeerd over de komende vier seizoenen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws