Breaking news

LIVE: Hassan dompelt PSV in rouw, Olympiakos maakt 2-1 in de slotfase

Schmidt stoort zich bij PSV: Mensen moeten begrijpen wat er aan de hand is

Schmidt stoort zich bij PSV: "Mensen moeten begrijpen wat er aan de hand is"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 12:24di 26-01-2021 om 12:24

Roger Schmidt blijft rouleren bij PSV, ook tegen FC Emmen. Ondanks het feit dat de trainer veel bezig is met de fysieke belasting van zijn spelers, rolt de Eindhovense ploeg van de ene in de andere blessure.

"Ik heb meerdere jaren ploegen getraind die tot ver in het seizoen een internationaal programma erbij draaiden. Dit voetbaljaar wordt wel heel veel gevraagd van spelers en daardoor kunnen ze niet altijd op topniveau spelen", zegt Schmidt over het bijzondere seizoen, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Het is, voor mijn oordeel over hen, dan belangrijk dat ze er in wedstrijden binnen hun mogelijkheden alles aan gedaan hebben."

Schmidt kan tegen Emmen niet beschikken over Cody Gakpo, Noni Madueke, Mario Götze en Nick Viergever. De veronderstelling dat zijn ploeg niet fit genoeg is, stoort hem enorm. Maandag liep hij om die reden boos weg bij een interview met Veronica Inside. "Mensen moeten begrijpen wat er aan de hand is. Als je je verdiept in onze blessures, zie je waarom spelers zijn weggevallen en dat we te maken hebben gehad met meerdere coronagevallen."

De kans bestaat dat Philipp Max dinsdagavond terugkeert bij PSV. "Hij is een machine, maar ook die draaien soms een keer vast", aldus Schmidt, die Pablo Rosario lijkt te gaan sparen. "Hij heeft na de winterstop bijna alles gespeeld en op een gegeven moment moet je spelers even eruit houden. Het kan niet anders. We spelen zes duels in zestien dagen en voor de kerst vijf keer in twaalf dagen. Elke keer 90 minuten, dat is onmogelijk vol te houden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws