KNVB deelt data voor volgend seizoen: laatste speeldag op memorabele dag voor Ajax

KNVB deelt data voor volgend seizoen: laatste speeldag op memorabele dag voor Ajax

26-01-2021 18:56 Laatste update: 19:09
45

De KNVB heeft het speelschema voor volgend seizoen bekend gemaakt. De voetbaljaargang 2021/2022 wordt op vrijdag 6 augustus afgetrapt in de Keuken Kampioen Divisie en twee dagen later staat de Johan Cruijff Schaal op het programma.

Op de website van de KNVB valt te lezen dat de bond heeft overlegd met clubs, gemeentes, politie en het Supporterscollectief Nederland. Daaruit is een schema gerold waarin in het weekend van 6, 7 en 8 augustus aan het seizoen begonnen zal worden. De eerste wedstrijd in de Eredivisie zal een weekend later gespeeld worden.

De finale van het bekertoernooi is op 17 april 2022 gezet, terwijl de Keuken Kampioen Divisie afgerond zal worden op 6 mei. Daarna zullen er nog play-offs gespeeld moeten worden. De laatste speeldag in de Eredivisie valt op 15 mei 2022. Dat roept bij Ajax-fans mooie herinneringen op, omdat zij op 15 mei 2011 voor de dertigste keer landskampioen werden.

Verder meldt de KNVB nog dat er in het laatste weekend van januari in 2022 niet gespeeld zal worden. De FIFA plant dan interlands in, maar de UEFA volgt die data niet en dus zal Oranje dan niet in actie komen. De clubs in de Eredivisie hebben besloten niet te willen spelen in dat weekend.