Fans van FC Den Bosch, NAC en PSV de straat op: Een mooi sentiment

Fans van FC Den Bosch, NAC en PSV de straat op: "Een mooi sentiment"

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 20:58di 26-01-2021 om 20:58

Voetbalfans in met name het zuiden van het land hebben woord gehouden en willen hun steentje bijdragen aan het handhaven van de orde in hun stad. Fans van onder meer FC Den Bosch, NAC Breda en PSV zijn in actie gekomen: in de ene gemeente werd dat overigens meer gewaardeerd dan in de andere.

Den Bosch was maandagavond het toneel van vernielingen en plunderingen, tot afgrijzen van de M-Side, de harde kern van FC Den Bosch. Zij hebben inmiddels permissie gekregen om met opvallende oranje hesjes door de stad te 'patrouilleren'. De politie heeft de voetbalfans wel op het hart gedrukt om de momenteel geldende avondklok te respecteren. "We gaan ervan uit dat ze dan (na 21.00 uur, red.) ook weer gewoon naar huis gaan", wordt een woordvoerder geciteerd door de Omroep Brabant. "We waarderen dat ze steun willen betuigen. Het is een mooi sentiment en het wordt gewaardeerd. Maar het is niet meer dan dat."

Ook in Breda wilden voetbalfans de straat op, maar de politie zag dat niet zitten. Een vijftigtal NAC Breda-fans kreeg uiteindelijk het verzoek om weer naar huis te gaan. Eén van de supporters benadrukte volgens Omroep Brabant dat ze 'toch alleen maar kwamen om te helpen'.

Eerder op de dag kwam het nieuws door dat PSV de eigen fanshop barricadeerde, uit angst voor nieuwe rellen in Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben ongeveer honderd PSV-fans zich bij het Philips Stadion gemeld om de boel rondom het Philips Stadion te bewaken. "Van PSV en De Aftrap (het supporterscafé van PSV, red.) blijf je af, daar moet je gewoon niet mee fucken", klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws