PSV beëindigt Oude Meerdijk-syndroom met late goals, maar ziet Dumfries uitvallen

26-01-2021 21:50 Laatste update: 21:54
230

PSV heeft voor het eerst in drie pogingen de volle buit overgehouden aan een uitwedstrijd tegen FC Emmen. De hekkensluiter van de Eredivisie wacht nog altijd op zijn eerste overwinning dit seizoen, mocht nog lange tijd hopen op een punt, maar kreeg vlak voor tijd alsnog het deksel op de neus: 0-2 werd het aan de Oude Meerdijk, dankzij treffers in de laatste tien minuten.

PSV kon weer beschikken over linksback Philipp Max, maar moest het zonder zijn geschorste trainer Roger Schmidt doen: assistent Lars Kornetka had voor één keer de eindverantwoordelijkheid. Hij zag hoe PSV voor rust de overhand had, maar zijn veldoverwicht niet in doelpunten om kon zetten. Eran Zahavi kreeg de beste kansen van de eerste helft, maar de spits stuitte eerst op keeper Dennis Telgenkamp en vervolgens op Michael de Leeuw, die zijn doelman kwam helpen.

Vlak voor rust kwam Emmen plotseling bijna op voorsprong. Jari Vlak probeerde het van grote afstand, maar zijn afstandspoging eindigde tegen de paal. In de openingsfase van de tweede helft was het Sergio Peña die dreigend werd. Verder gebeurde er weinig, afgezien van een kans voor Donyell Malen aan de ene kant en een mogelijkheid voor Nikolai Laursen aan de andere kant.

Kornetka besloot een kwartier voor tijd om Mauro Júnior binnen de lijnen te brengen, in een poging alsnog door te drukken. Het bleek een gouden greep: vier minuten na zijn entree verstuurde Mauro een indraaiende voorzet die bij de tweede paal binnen viel en de 0-1 opleverde. Even later gooide Mauro de bal voor vanaf rechts en was het opnieuw raak: ditmaal belandde de bal op het hoofd van Zahavi, die de 0-2 binnenkopte.

PSV kon uiteindelijk opgelucht ademhalen, komt op 43 punten en springt over nummer twee Vitesse heen. De winst dreigt echter overschaduwd te worden door het uitvallen van Denzel Dumfries, die in de blessuretijd naar de grond ging en een ogenschijnlijk vervelende blessure opliep.

Vanwege een technische storing was het lange tijd niet mogelijk om deze wedstrijd via ons liveblog te volgen. Onze excuses hiervoor.