Ibrahimovic scoort én krijgt rood: Eriksen beslist verhitte derby in minuut 97

26-01-2021 22:46
19

Serie A-koploper AC Milan is niet meer in de race voor de dubbel dit seizoen. Uitgerekend stadgenoot Internazionale heeft de Rossoneri uit de Coppa Italia geknikkerd, na een tumultueuze Derby della Madonnina: Zlatan Ibrahimovic scoorde én kreeg rood, waarna Christian Eriksen diep in de blessuretijd de held van Inter werd.

De Rossoneri namen in het begin van de wedstrijd het initiatief en kregen de eerste kansen, maar produceerden slechts één schot tussen de palen. Deze leverde echter direct een doelpunt op. Inter kreeg de bal niet weg uit zijn eigen zestien meter, Ibrahimovic hield vier tegenstanders op afstand en schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-1.

Vlak daarvoor had Romelu Lukaku de eerste grote kans voor Inter gekregen, maar de Belg stuitte op doelman Ciprian Tatarusanu. Vlak voor rust stonden beide spitsen opnieuw in het middelpunt van de belangstelling: Lukaku zocht na een overtreding van Alessio Romagnoli de confrontatie op, Ibrahimovic ging zich ermee bemoeien en beiden kregen geel.

Een vooral voor Ibrahimovic dure prent, zo bleek na rust. Na een klein uur spelen liep de 39-jarige Zweed onhandig door op Aleksandar Kolarov: gele kaart nummer twee voor Ibrahimovic en AC Milan moest met tien man de slotfase in. Tien minuten later stond de 1-1 op het bord: Inter kreeg na inmenging van de VAR een strafschop en Lukaku schoot via de lat raak. Arbiter Paolo Valeri kon het allemaal niet meer bijbenen: de vierde official moest de geblesseerd geraakte leidsman vervangen.

In de slotfase roken Stefan de Vrij en Lautaro Martínez nog aan de winnende treffer, maar Tatarusanu hield AC Milan op de been en leek een verlenging uit het vuur te slepen. Tijdens de tien minuten (!) durende blessuretijd ging het echter alsnog mis: uitgerekend de uit de gratie geraakte invaller Eriksen loodste Inter alsnog naar de halve finales: 2-1 in minuut 97, na een subtiele vrije trap.