Groningen houdt aansluiting met top na overwinning op zwak ADO

26-01-2021 22:48 Laatste update: 22:53
54

FC Groningen heeft overtuigend afgerekend met ADO Den Haag. De formatie van Danny Buijs was oppermachtig tegen een erg zwak spelend ADO. In het Hitachi Capital Mobility Stadion werd het 3-0.

De wedstrijd begon alles behalve spectaculair. Beide ploegen creëerden in het eerste deel van de wedstrijd eigenlijk geen kansen. In de achttiende minuut kwam daar plots verandering in. Ramon Lundqvist schoot Groningen namelijk op prachtige wijze uit een vrije trap op voorsprong: 1-0. ADO-doelman Luuk Koopmans ging echter niet helemaal vrijuit bij de treffer. De goalie liet zich gemakkelijk verrassen door de vrije trap van Lundqvist.

In de 33ste minuut deed zich iets opvallends voor: ADO-verdediger Milan van Ewijk raakte geblesseerd na een vreemde en ongelukkige botsing met Groningen-speler Alessio Da Cruz. Van Ewijk moest zich enkele minuten na de botsing laten vervangen.

In het restant van de tweede helft was ADO erg zwak. De formatie van Ruud Brood had eigenlijk niets in de melk te brokkelen tegen Groningen, dat nog een aantal kansen om zeep hielp. Het wachten was dan ook op de 2-0, die op slag van rust nog viel. Spits Jørgen Strand Larsen kopte de bal goed raak na een voorzet van Gabriel Gudmundsson.

In de tweede helft creëerde ADO, op een goed schot van Marko Vejinovic na, geen enkele kans. In de 68ste minuut zorgde Da Cruz voor de beslissing in de wedstrijd.
De 24-jarige aanvaller schoot de bal via het been van ADO-verdediger Dario Del Fabro de bal achter Koopmans. Door de overwinning staat Groningen nu zesde in de Eredivisie. ADO blijft op een zestiende plek staan, die aan het eind van het seizoen nacompetitie zou betekenen voor de Hagenaren.