'Cambuur pikt assistkoning na dit seizoen transfervrij op bij FC Volendam'

'Cambuur pikt assistkoning na dit seizoen transfervrij op bij FC Volendam'

26-01-2021 22:56
30

FC Volendam-aanvaller Nick Doodeman heeft een voorschot op een transfer naar de Eredivisie genomen. De 24-jarige West-Fries is bezig aan een sterk Keuken Kampioen Divisie-seizoen en is volgens de Leeuwarder Courant hard op weg naar Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur.

Doodeman debuteerde in 2017 voor FC Volendam en was tijdens zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-seizoen direct goed voor liefst zestien assists. Ook in deze voetbaljaargang is hij goed op dreef: acht goals en tien assists – waarvan overigens drie tegen Jong PSV en vijf (!) tegen Jong AZ – in twintig competitieduels.

Nu lonkt voor Doodeman dus een stap hogerop, na vier jaar bij Het Andere Oranje. Volgens de Leeuwarder Courant stapt hij na dit seizoen transfervrij over naar Cambuur. Die transfer is 'op een haar na gevild', klinkt het: Cambuur is niet van plan om Doodeman deze maand al binnen te halen en wacht tot het contract van de aanvaller afloopt.

Het betekent dat de uit Venhuizen afkomstige aanvaller zich hoogstwaarschijnlijk mag opmaken voor zijn Eredivisie-debuut. Cambuur liep vorig seizoen promotie mis, maar is hard op weg om de schade in te halen. Na 21 van de 38 speelrondes staat de ploeg van Henk de Jong samen met Almere City bovenaan, met zes punten voorsprong op nummer drie De Graafschap.