Manchester City kent geen genade en is in ieder geval een dag koploper

26-01-2021 23:07 Laatste update: 27-01-2021 00:14
10

Manchester City heeft op bezoek bij West Bromwich Albion een gemakkelijke overwinning geboekt. De formatie van Pep Guardiola won met 0-5 en is nu voor in ieder geval een dag de koploper van de Premier League.

City schoot uit de startblokken tegen West Brom. In de zesde minuut bracht lkay Gündogan The Citizens al op een 0-1 voorsprong. Dat zou uiteindelijk niet de enige goal worden die zou vallen in de eerste helft. Een ruim kwartier later lag de bal namelijk alweer in het netje. João Cancelo schoot de bal met zijn linkerbeen van afstand op fraaie wijze raak. Na de mooie goal van Cancelo ging City vrolijk verder. In de dertigste minuut tekende Gündogan voor de 0-3 en zijn tweede treffer van de avond.

Vlak voor rust was het nóg een keer raak. Riyad Mahrez krulde in de blessuretijd de bal mooi in de verre hoek: 0-4. Na rust was de geest redelijk uit de wedstrijd. City scoorde via Raheem Sterling in de 57ste minuut nog de 0-5, maar vond het daarna wel prima. Ook West Brom leek zich neer te leggen bij het pak slaag. De ploeg van Sam Allardyce kon in het restant van de wedstrijd geen vuist meer maken.

Door de overwinning staat Manchester City in ieder geval voor 24 uur aan kop in de Premier League. Een dag later komt Manchester United in actie tegen Sheffield United. Bij een overwinning staat United weer aan kop.