Conte zet streep door transfer 'verlegen' Eriksen: 'Hebben niet nog zo'n speler'

Conte zet streep door transfer 'verlegen' Eriksen: 'Hebben niet nog zo'n speler'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 09:12wo 27-01-2021 om 09:12

Christian Eriksen mag niet meer vertrekken bij Internazionale. De Deense spelmaker was al volledig afgeschreven in Milaan, maar trainer Antonio Conte ziet plots toch weer toekomst in hem.

Eriksen besliste dinsdag als invaller de derby tegen AC Milan met een rake vrije trap. "Ik probeer altijd het maximale te halen uit de minuten die ik krijg en ik ben heel gelukkig dat ik deze vrije trap kon binnenschieten. Ik draag deze overwinning op aan mijn pasgeboren dochter, mijn familie en aan alle Inter-fans."

Conte deed dit seizoen nauwelijks een beroep op de oud-Ajacied, die in januari 2020 nog voor zo'n twintig miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur. Na zijn heldenrol tegen AC Milan gloort er echter hoop voor Eriksen. "Ik zeg dit al een maand: dit is de Inter-selectie. Niemand komt er meer bij, en niemand gaat meer weg", zegt Conte in Italiaanse media.

De oefenmeester wil dat Eriksen zich richt op een rol als controleur. "We proberen van hem een alternatief voor Marcelo Brozovic te maken, want we hebben niet nog zo'n speler in de groep. Christian is een erg intelligente speler, heeft kwaliteit en maakt deel uit van dit project. Ik ben blij voor hem dat hij heeft gescoord. Ik wilde dat hij de vrije trap zou nemen, want we weten allemaal dat dit een kwaliteit van hem is."

"Christian is erg verlegen, dus hopelijk kruipt hij nu uit zijn schulp", vervolgt Conte. "We mogen hem allemaal graag: hij is een goede jongen. Misschien wel iets té goed. Hij moet voor zichzelf opkomen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws