Cambuur presenteert eerste zomerversterking al: 'Wat kom je doen, je bent te laat'

Cambuur presenteert eerste zomerversterking al: 'Wat kom je doen, je bent te laat'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 10:12wo 27-01-2021 om 10:12

Laatste update: woensdag 27 januari 2021 om 10:53wo 27-01-2021 om 10:53

Nick Doodeman verruilt FC Volendam in de zomer voor SC Cambuur. De club uit Leeuwarden, gedeeld koploper van de Keuken Kampioen Divisie haalt de aanvallende middenvelder transfervrij binnen.

Cambuur maakt de komst van Doodeman woensdag bekend met een ludieke video. Na het mislopen van promotie naar de Eredivisie, begon met in Leeuwarden de stickeractie #cambuurkomteraan om de club een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. "Wat kom je doen? Je bent veel te laat", zegt technisch manager Foeke Booy met een knipoog tegen Doodeman.

Doodeman (24) debuteerde in 2017 voor FC Volendam en was tijdens zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-seizoen direct goed voor zestien assists. Ook in deze voetbaljaargang is hij goed op dreef: acht goals en tien assists - waaronder drie tegen Jong PSV en vijf (!) tegen Jong AZ - in twintig competitieduels.

Na vier jaar in de hoofdmacht van Volendam wacht Doodeman nu de stap naar Cambuur, dat geen transfersom voor hem betaalt. Het contract van de aanvaller loopt af. Cambuur ligt op koers ligt voor een Eredivisie-ticket. Na 21 van de 38 speelrondes staat de ploeg van Henk de Jong samen met Almere City bovenaan, met zes punten voorsprong op nummer drie De Graafschap.

"Nick is een echte teamspeler die past bij onze speelwijze", reageert Booy. "Wij volgen hem al langer en met zijn diepgang, overzicht en passing kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn. Dat blijkt ook wel uit zijn rendement. Daarnaast is het een fijne persoonlijkheid en iemand die hard wil werken voor het team. We zijn kortom blij dat hij voor ons project heeft gekozen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws