Eredivisie-clubs informeren bij Schöne: 'Hij kiest in deze echt voor zijn gezin'

Eredivisie-clubs informeren bij Schöne: 'Hij kiest in deze echt voor zijn gezin'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 13:56wo 27-01-2021 om 13:56

De toekomst van Lasse Schöne is nog niet uitgekristalliseerd. Twee weken geleden sloot de 34-jarige Deen aan bij Ajax om zijn conditie op peil te houden en in de tussentijd nam de belangstelling alleen maar toe.

Schöne gaat echter niet over één nacht ijs, maakt zaakwaarnemer Revien Kanhai duidelijk aan Voetbal International. "Lasse wil het liefst in Nederland of dicht bij Nederland spelen", zegt hij. "Bovenal in verband met zijn gezin."

De laatste weken werd Schöne gelinkt aan met name clubs uit Italië, maar ook vanuit Turkije is er geïnformeerd. Kanhai: "Er zaten ook zeer lucratieve aanbiedingen bij vanuit het Midden-Oosten. Maar Lasse is een bewonderingswaardig persoon en kiest in deze echt voor zijn gezin."

Ook in Nederland zijn er voldoende opties: de gehele subtop van de Eredivisie heeft interesse, aldus de zaakwaarnemer van Forza Sports Group. "Maar voor nu lijkt daar geen ruimte vanwege financiële beperkingen door de crisis en sterkhouders op zijn plek. Met de technisch directeuren is wel afgesproken om na de window bij elkaar te komen om te praten over een transfer deze zomer als men meer weet over de financiële en sportieve ruimte. Voor nu kijken we samen naar de juiste optie voor de rest van dit seizoen. Voetbal en gezin staat voorop."

Schöne is transfervrij, nadat zijn contract bij het Italiaanse Genoa begin januari op eigen verzoek werd ontbonden. Hij wil bij een nieuwe club zijn plek in de EK-selectie van Denemarken veiligstellen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws