Bosz pakt door op de transfermarkt en haalt nog een Nederlander naar Leverkusen

Bosz pakt door op de transfermarkt en haalt nog een Nederlander naar Leverkusen

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 18:51wo 27-01-2021 om 18:51

Bayer Leverkusen heeft een derde Nederlander toegevoegd aan de selectie. Jeremie Frimpong wordt overgenomen van Celtic en zal daar samen komen te spelen met landgenoten Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah.

De in Amsterdam geboren verdediger, die op zijn zevende al naar Engeland verhuisde en daar werd opgeleid door Manchester City, werd in de afgelopen jaren bij Celtic tot rechtsback omgeturnd en heeft daar indruk gemaakt op Leverkusen. Die Werkself heeft Frimpong voor vierenhalf jaar vastgelegd en naar verluidt zo'n elf miljoen euro voor hem betaald.

De club spreekt van een transfer voor de toekomst. "Wij hebben deze transfer in de geest van onze club gedaan", zegt sportdirecteur Rudi Völler op de clubsite. "Hij is jong, voetballend sterk, wendbaar en heeft een levendige speelstijl. Zulke spelers passen in onze speelstijl. Als Jeremie in de komende jaren op dezelfde voet verdergaat, kan hij een belangrijk onderdeel van ons team worden."

Frimpong zelf, die met rugnummer dertig zal gaan spelen, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "De offensieve, snelle en technische speelstijl van deze club bevalt me enorm en ik hoop dat ik het team snel kan helpen. Ik vind de Bundesliga een fantastische competitie en dat komt natuurlijk ook door deze club."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws