Overschot aan balbezit, maar geen goals tijdens Chelsea-debuut van Tuchel

27-01-2021 20:54
11

Chelsea is het tijdperk-Thomas Tuchel begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers. The Blues hebben woensdagavond vrijwel onafgebroken geprobeerd om de defensieve muur van The Wolves te slechten, maar lieten hun tegenstander met één punt ontsnappen.

Chelsea was onder manager Frank Lampard afgezakt naar een tiende plek in de Premier League, waarna eigenaar Roman Abramovich besloot in te grijpen. Tuchel werd dinsdagavond gepresenteerd en mocht amper 24 uur later al voor het eerst in de dug-out zitten. De Duitser passeerde landgenoot Timo Werner, maar had wél basisplekken ingeruimd voor Hakim Ziyech en Kai Havertz.

Zij konden echter niet veel betekenen voor Chelsea. De thuisploeg eindigde met bijna tachtig (!) procent balbezit na de eerste helft, maar had slechts twee kansjes bij elkaar gesprokkeld. Het Duitse duo Havertz-Antonio Rüdiger dook in de buurt van het doel op, maar slaagde er niet in om doelman Rui Patrício te passeren.

Het spelbeeld bleef na rust hetzelfde: Chelsea had de bal, Wolves liet het gebeuren en kansen waren er nauwelijks. Ben Chilwell kwam nog het dichtst in de buurt van de openingstreffer, maar de linksback schoot over. Pedro Neto stichtte gevaar bij een spaarzame uitval van de gasten en Mateo Kovacic en Callum Hudson-Odoi probeerde het nog eens, maar ook zij kwamen niet voorbij Patrício.

Tuchel moest het dus doen met een doelpuntloos gelijkspel bij zijn eerste wedstrijd als Chelsea-manager.