De Ligt bekert door met Juve, De Jong schiet weer uit zijn slof in Sevilla

27-01-2021 22:43 Laatste update: 22:30
13

Juventus heeft zich zonder buitensporig veel moeite geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Matthijs de Ligt speelde negentig minuten mee in het thuisduel met Serie B-club SPAL, dat met 4-0 gewonnen werd.

Juventus-SPAL 4-0
Internazionale bekerde dinsdag door na een zinderende derby tegen AC Milan, maar Juventus-SPAL deed heel wat minder stof opwaaien. De regerend landskampioen kreeg na een kwartier een door de VAR toegekende penalty, die door Álvaro Morata werd benut: 1-0. Nog voor rust maakte Gianluca Frabotta er ook 2-0 van en was het beslissende gat wel geslagen.

Daar bleef het lange tijd bij, maar een kwartier voor tijd deed SPAL-verdediger Nenad Tomovic zijn ploeg de das om met knullig balverlies, waarvan Dejan Kulusevski profiteerde: 3-0. De 4-0 van Federico Chiesa in de extra tijd was de kers op de taart. Juventus wacht begin februari een tweeluik met Internazionale.

Sevilla - Valencia 3-0
Luuk de Jong moet in de competitie al weken genoegen nemen met een plekje op de bank, maar in de achtste finales van het bekertoernooi besloot trainer Julen Lopetegui om hem wel een kans te geven. De Nederlander pakte die met beide handen aan, want in de eerste helft scoorde hij twee keer. De Jong kopte de 1-0 binnen uit een corner en was een klein kwartier later eindstation van een goed lopende aanval.

Daarmee was de ruststand nog niet bereikt. Ivan Rakitic deed met een schitterend stiftje ook nog een duit in het zakje, waardoor het 3-0 werd. Na rust geloofde Sevilla het wel en was de B-ploeg van Valencia niet bij machte om het nog spannend te maken.

Atalanta - SS Lazio 3-2
De kwartfinalewedstrijd tussen Atalanta en Lazio stond bol van het spektakel en daarin bleek de ploeg uit Bergamo de sterkste. Berat Djimsiti en Ruslan Malinovskyi scoorden voor rust voor La Dea, maar zagen dat Vedat Muriqi en Francesco Acerbi er voor zorgden dat de eerste helft eindigde met een 2-2 stand. Na rust kreeg Jose Luis Palomino van Atalanta rood, maar toch won de blauw-zwarte formatie. Alexei Miranchuk was de matchwinner.