Complimenten voor Ajax-idee rond de Champions League: 'Het is haalbaar'

Complimenten voor Ajax-idee rond de Champions League: 'Het is haalbaar'

27-01-2021 21:25
30

Een voorstel van Ajax over de 'open' Champions League is met open armen ontvangen door Andrea Agnelli, de voorzitter van Juventus. De Italiaan was groot voorvechter van een zogenaamde Europese 'Super League', maar is door het Amsterdamse voorstel van mening veranderd.

Op een evenement van News Tank Football liet Agnelli volgens Voetbal International weten dat hij alsnog het liefst ziet dat het miljardenbal toegankelijk moet zijn vanuit ieder Europees land. Daarbij hoopt de voorzitter van La Vecchia Signora dat de 32 clubs die zich plaatsen in één competitie terecht komen, waarin clubs tien wedstrijden spelen en op basis daarvan bepaald wordt wie doorgaat. De groepsfase zou daardoor komen te vervallen.

Wedden

Meer odds

Dat systeem zou bedacht zijn door Ajax en wordt met tevredenheid ontvangen door Agnelli. "Ik denk dat het haalbaar is en daardoor is het een geweldig systeem. We kunnen wellicht nog wat veranderen in het aantal wedstrijden dat er in de vroege fase gespeeld wordt. Er is een sterk geloof dat meer Europese wedstrijden nodig zijn en dat alle landen een eerlijke kans op Europees voetbal houden."