Ontketende Giakoumakis maakt nummer 17, 18, 19 én 20 tegen verbijsterd Vitesse

27-01-2021 21:49
128

Vitesse is zijn tweede plek in de Eredivisie kwijtgeraakt aan PSV. De Arnhemmers leden op bezoek bij VVV-Venlo hun eerste Eredivisie-nederlaag van 2021, terwijl VVV juist nog ongeslagen is sinds de jaarwisseling: de ontketende Eredivisie-topscorer Giorgios Giakoumakis voegde nog maar eens vier (!) treffers toe aan zijn indrukwekkende statistieken.

De Griekse scherpschutter had VVV voor rust eigenhandig aan een 3-0 voorsprong geholpen. Zinedine Machach leverde tot twee keer toe de voorzet en Giakoumakis kopte in beide gevallen vol overtuiging raak: 1-0 en 2-0. Op slag van rust maakte hij zijn zuivere hattrick compleet met een ogenschijnlijk mislukte voorzet, die zomaar over doelman Remko Pasveer heen zeilde: 3-0.

Vitesse moest het in De Koel vooral hebben van afstandspogingen van Oussama Tannane. De spelmaker bleef het ook na rust proberen, maar had niet veel geluk, integendeel zelfs: Tannane raakte twee keer de lat én één keer de paal. Armando Broja had na een uur spelen wél succes en maakte het weer spannend: 3-1.

VVV hield die voorsprong met enig fortuin vast en liep in de slotfase zelfs uit naar een 4-1 voorsprong. Uiteraard was Giakoumakis weer de gevierde man: de Griekse topschutter passeerde Pasveer opnieuw met het hoofd en maakte in speelronde negentien zijn twintigste (!) treffer van het seizoen. Acht minuten voor tijd was het tijd voor een publiekswissel: Jafar Arias loste de moegestreden goalgetter af.

De gasten uit Arnhem wierpen de handdoek. Een ongelukkige handsbal van Danny Post leek Vitesse nog een penalty op te leveren, maar ook dat was de ploeg van Thomas Letsch niet gegund: de VAR greep in en arbiter Allard Lindhout draaide zijn besluit terug. Vitesse blijft op 41 punten staan: als Ajax donderdag van Willem II wint, kan het de Arnhemmers op zes punten afstand zetten. VVV komt op 22 punten en stoomt zowaar op naar de top van het rechterrijtje.