De Jong staat op en leidt Barcelona met cruciaal doelpunt naar de laatste acht

27-01-2021 22:54
35

Frenkie de Jong is matchwinner geworden bij Barcelona. De middenvelder uit Arkel maakte diep in de tweede helft het beslissende doelpunt voor de Catalanen, die daardoor een lastige bekerwedstrijd bij Rayo Vallecano toch winnend afsloten: 1-2.

Het felle en stevige spel van Rayo, de nummer vier van de Spaanse La Liga 2, bezorgde Barcelona veel problemen. Voor rust was er geen doorkomen aan en na de pauze bleef het ook ploeteren voor de Catalanen. Ze kwamen na een ruim uur spelen zelfs op achterstand toen Fran Garcia van dichtbij binnentikte, maar toen begon het plotseling te lopen.

Zes minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Lionel Messi werd bediend door Antoine Griezmann en schoot raak, waarna de formatie van Koeman meteen op jacht ging naar de winnende. Die viel tien minuten voor tijd: De Jong stond na een aanval over de linkerkant op de goede plek en tikte raak. Daarmee was een ticket voor de kwartfinale van de Copa del Rey een feit.

Daarmee bewees hij nogmaals het gelijk van zijn trainer. Koeman besloot om de voormalig Ajacied in een aanvallendere rol te gaan gebruiken en dat heeft effect, want deze maand scoorde hij al vier keer in het shirt van Barça. De Blaugranas gaan door naar de kwartfinale en komen dit weekend weer in actie. Dan is Athletic Club in het kader van de competitie de tegenstander in Camp Nou.