Man United geeft het uitgerekend tegen hekkensluiter helemaal weg in titelstrijd

Man United geeft het uitgerekend tegen hekkensluiter helemaal weg in titelstrijd

27-01-2021 23:09 Laatste update: 23:12
36

Manchester United heeft een cruciale slag in de race om de Premier League-titel. The Mancunians hadden stadgenoot Manchester City van de koppositie kunnen verdringen, maar liepen tegen een sensationele 1-2 thuisnederlaag tegen hekkensluiter Sheffield United aan.

The Blades hadden na de eerste seizoenshelft welgeteld vijf punten verzameld, maar kwamen halverwege de eerste helft brutaal op voorsprong. Kean Bryan klopte na een hoekschop David De Gea in de lucht en zette de in het roze gestoken bezoekers op 0-1. Manchester United kon daar eigenlijk niet veel tegenover stellen. Anthony Martial vond weliswaar het net, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding van Harry Maguire op doelman Aaron Ramsdale.

Manchester United ging na rust op jacht naar een gelijkmaker, terwijl Sheffield United toe hoopte te slaan in de tegenaanval. Na ruim een uur spelen viel de 1-1, uit opnieuw een hoekschop: Alex Telles liet de bal afdraaien, Maguire kopte vakkundig binnen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer slaagde er echter niet in om erop en erover te gaan. Sterker nog: een kwartier voor tijd viel de 1-2. Manchester United verzuimde de bal weg te werken, Oliver Burke schoot in en zag de bal via Axel Tuanzebe en de lat binnen vallen: 1-2.

Donny van de Beek mocht vervolgens invallen, maar ook na zijn invalbeurt kon Manchester United een blamage niet meer voorkomen. The Red Devils blijven op veertig punten staan: één punt achter op Manchester City, dat bovendien één wedstrijd tegoed heeft. Achtervolger Leicester City krijgt nu bovendien de kans om Manchester United te passeren. Zaterdag wacht de kraker tegen Arsenal voor Solskjaer en de zijnen.