Heerenveen troeft Feyenoord af met tactische omzetting: 'Hadden we niet verwacht'

Heerenveen troeft Feyenoord af met tactische omzetting: 'Hadden we niet verwacht'

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 23:27wo 27-01-2021 om 23:27

Feyenoord heeft zichzelf woensdagavond opnieuw een slechte dienst bewezen: de stadionclub verloor met 3-0 van sc Heerenveen. De Rotterdammers waren verrast door een tactische omzetting van Heerenveen, gaf aanvoerder Steven Berghuis na afloop toe.

Trainer Johnny Jansen had zijn middenveld versterkt door Rodney Kongolo op te stellen, in plaats van Benjamin Nygren. Feyenoord verloor de strijd op het middenveld en moest het antwoord schuldig blijven. "Wij hadden moeite met het overtal dat zij creëerden op het middenveld, met Joey Veerman", liet hij na afloop weten aan ESPN. Feyenoord hield na de wissel Nygren-Kongolo al rekening met een ander strijdplan van Heerenveen. "Maar dit hadden we niet helemaal verwacht. Dat zag je ook. Daarin zijn gewoon tekort geschoten en daarin verlies je de wedstrijd."

Toen de Feyenoord-spelers een oplossing gevonden hadden, was het al te laat: de 3-0 eindstand stond na vijftig minuten al op het scorebord. "Iets beter in de tweede helft? Ja, wat beter. Maar waar hebben we het over? 3-0 verloren, dan kun je daar niet over spreken", aldus Berghuis, die meer verwacht van Feyenoord. "Met slecht voetbal maar winnen, dat slaat helemaal nergens op. Het moet gewoon goed staan. Goed voetballen, dan heb je de grootste kans om te winnen. En dat krijgen we de laatste tijd niet voor elkaar."

Feyenoord gaat als nummer vijf van Nederland de nieuwe speelronde in. Zondag wordt Super January afgesloten met een topper tegen PSV in De Kuip.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws