Breaking news

LIVE: Ten Hag kiest voor 'AZ-variant' op cruciale Europa League-avond Ajax

Koopmeiners voetbalt ondanks flinke blessure verder: 'Kan vingers niet bewegen'

Koopmeiners voetbalt ondanks flinke blessure verder: 'Kan vingers niet bewegen'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 07:04do 28-01-2021 om 07:04

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 07:26do 28-01-2021 om 07:26

Voor AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners was de 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht extra zuur. De middenvelder van de Alkmaarders speelt sinds de wedstrijd tegen PSV, waarin hij de absolute hoofdrol pakte, verder met een gebroken arm.

De blessure aan zijn arm begint Koopmeiners steeds meer op te breken, zo geeft hij zelf ook toe na de verloren wedstrijd tegen Utrecht. "Ik kan niet eens mijn vingers bewegen", geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. Het ging mis, toen hij tegen PSV een blok wilde zetten. "Ik wist gelijk dat het foute boel was. Ik kon mijn vingers nauwelijks meer bewegen en er ontstond een enorm dik ei op mijn onderarm, vlak bij mijn pols."

De pijn hield hem op de been en Koopmeiners pakte in Eindhoven de absolute hoofdrol door twee doelpunten te maken. Na de wedstrijd bleek dat zijn spaakbeen gebroken was. "Mijn eigen dokter zei resoluut: je arm moet zes weken in het gips, het is verstandig als je zes weken niet traint én speelt. Maar dat was voor mij geen optie, zeker niet in deze maand, met al die belangrijke wedstrijden."

Koopmeiners bezocht een speciale arts, die gips om zijn arm zette waardoor hij gewoon kon blijven voetballen. Dat gaat nog niet van harte. "Ik kan eigenlijk niets met mijn linkerarm. Ik kan niet eens een glas oppakken omdat ik mijn vingers niet kan bewegen. En ik heb geen kracht in de pols." Koopmeiners is echter niet van plan om wedstrijden te laten schieten. "Ik moet nog 'even' doorbijten, het gips mag er over vierenhalve week af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws