Verbazing over Ajax-situatie Martínez: 'Andere club vinden om minuten te maken'

Verbazing over Ajax-situatie Martínez: 'Andere club vinden om minuten te maken'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 07:20do 28-01-2021 om 07:20

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 07:23do 28-01-2021 om 07:23

Lisandro Martínez moet het dit seizoen vaak doen met een plek op de reservebank bij Ajax, tot verbazing van de Argentijnse journalisten Nicolas Gómez Zurita en Pato Burlone Tubal. Zij stellen dat het voor de Argentijns international beter is om te vertrekken uit Amsterdam.

Martínez is een zeer geliefde speler in Argentinië, waar men niet begrijpt waarom hij op de bank zit bij Ajax. Martínez is vaak een zekerheidje bij de nationale ploeg. "Het Argentijnse publiek wordt onrustig op sociale media als bondscoach Lionel Scaloni Martínez niet selecteert, vertelt Gómez Zurita in gesprek met de NOS. "De fans beschouwen hem als een belangrijke schakel binnen de vernieuwingsfase die de nationale ploeg doormaakt."

Gómez Zurita ziet in Ajax 'een geweldige leerschool', maar stelt dat Martínez moet vertrekken als hij niet snel minuten gaat maken. "Op dit punt in zijn carrière is het erg belangrijk voor hem om te spelen, een competitief ritme te hebben en te blijven excelleren op andere niveaus. Roberto Ayala, Scaloni's assistent, heeft aangegeven dat Martínez zijn één-tegen-één-duels moet verbeteren. Wat hij nu moet doen, is spelen."

In de wolken
Of Martínez daadwerkelijk vertrekt uit Amsterdam, durft Gómez Zurita niet te vertellen. "Hij is in de wolken met Ajax, hij heeft een geweldige relatie met Edson Álvarez en Nico Tagliafico, is blij met de steun van de mensen, voelt zich thuis in de stad - hij vindt Amsterdam leuker dan Buenos Aires -, dus daar ligt het niet aan."

De collega van Gómez Zurita, Burlone Tubal, denkt dat er maar één juiste beslissing is voor de Ajax-speler. "Martínez moet een andere club vinden om minuten te maken en uitzicht te houden op een plek in de selectie van Argentinië. Dit jaar staat de Copa América op het programma."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is het beste voor Martínez?

Bij Ajax blijven
74%
Op zoek gaan naar een nieuwe club
26%
(2137 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws