Fiorentina presenteert voormalig gedetineerde: 'Heb nu een vredig leven'

Fiorentina presenteert voormalig gedetineerde: 'Heb nu een vredig leven'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 11:35do 28-01-2021 om 11:35

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 11:48do 28-01-2021 om 11:48

Fiorentina heeft zich versterkt met voormalig gevangenisklant Aleksander Kokorin. De 29-jarige Rus, die bijna een jaar vast zat vanwege twee geweldsdelicten, komt over van Spartak Moskou.

In 2018 werd de aanvaller samen met Pavel Mamaev gearresteerd in de Russische hoofdstad Moskou na twee geweldsincidenten. Kokorin en Mamaev (eveneens een voetballer én international van Rusland) kregen gevangenisstraffen opgelegd van achttien en zeventien maanden. Eind 2019 kwam het duo vervroegd vrij.

Na korte periodes in eigen land bij Sochi en Spartak Moskou maakt de 48-voudig international nu de overstap naar de Serie A. Bij zijn presentatie in Italië blikte Kokorin terug op zijn turbulente verleden. "Wat er in mijn vaderland is gebeurd, was een heel slecht hoofdstuk in mijn leven. Ik heb daar een hoge prijs voor betaald."

"Ik heb mezelf en mijn familie beloofd nooit meer zulke fouten te maken. Ik wil bewijzen dat ik geen slechte jongen ben. Ik heb nu een geweldig en vredig leven. Alleen op het veld kan ik nu nog een slechte jongen zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws