Kuwas maakt binnenlandse overstap naar Al-Jazira en krijgt Nederlandse trainer

Kuwas maakt binnenlandse overstap naar Al-Jazira en krijgt Nederlandse trainer

28-01-2021 12:02 Laatste update: 12:18
13

Brandley Kuwas maakt de overstap naar Al-Jazira, waar Marcel Keizer momenteel de trainer is. De oud-speler van Heracles Almelo moest noodgedwongen vertrekken bij zijn vorige club Al-Nasr, maar heeft binnen een mum van tijd een nieuwe uitdaging weten te vinden. 

Door de komst van de Oezbeek Dostonbek Khamdamow naar Al-Nasr bereikte de club uit de Verenigde Arabische Emiraten het limiet van het aantal buitenlandse spelers dat een team mag hebben. Het bestuur van Al-Nasr besloot dat Kuwas het veld moest ruimen. De vleugelaanvaller blijft echter actief in dezelfde competitie en maakt tijdelijk de overstap naar Al-Jazira, waar hij te maken krijgt met coach Marcel Keizer.

De oud-trainer van Ajax presteert zeer goed met de club uit Abu Dabhi en staat momenteel tweede in de nationale competitie van de Verenigde Arabische Emiraten. Het wordt voor de 28-jarige Kuwas zijn tweede buitenlandse avontuur, nadat de aanvaller uit Curaçao in de zomer van 2019 vertrok bij Heracles. Daarvoor speelde Kuwas in Nederland voor Excelsior en FC Volendam.