'Harde woorden' tussen Lang en Ajax: 'Dan moet Club Brugge je maar kopen'

'Harde woorden' tussen Lang en Ajax: 'Dan moet Club Brugge je maar kopen'

28-01-2021 12:06 Laatste update: 12:34
207

Noa Lang is een hit bij Club Brugge. Manon de Vries, moeder van de 21-jarige aanvaller, is bijzonder trots op de prestaties van haar zoon in België en vertelt in Het Nieuwsblad over zijn laatste dagen als Ajacied.

Lang werd al twee keer verkozen tot Speler van de Maand en was afgelopen weekend nog man of the match tegen Genk. Aanvankelijk ging hij met tegenzin naar Club Brugge. "Noa vond het vreselijk dat hij Ajax moest verlaten en ik daardoor ook", vertelt De Vries aan Het Nieuwsblad. "Als hij met zijn hart had gekozen, had hij de stap nooit gezet. Maar hij moest een keuze met het verstand maken."

De moeder van Lang bestrijdt dat haar zoon 'een basisplaats opeiste' bij Ajax. "Hij wilde zijn contract verlengen op voorwaarde dat hij verhuurd zou worden aan Club Brugge", vertelt ze. "Zijn plan was om zich te ontwikkelen in België en dan een jaar later sterker bij Ajax terug te keren."

Door Ajax liep het anders. "Er vielen harde woorden. Noa kreeg te horen: Dan moet Club Brugge je maar kopen. Waarop Club reageerde: Dat is goed, dan kopen we hem. Dat was even slikken, want toen was het echt definitief. Toen hij jong was, wilde hij maar één ding: in de ArenA voetballen. Op dat moment was er geen weg meer terug."

De Vries vertelt dat Club Brugge-trainer Philippe Clement alles is wat Ten Hag niet was voor Lang. "Bij de vorige trainer liep hij tegen een muur aan als hij zijn gevoel wilde uiten. Dat was een probleem, want Noa is niet echt een prater. Met de nieuwe trainer heeft hij een goeie band. Deze trainer begrijpt hoe hij het beste in Noa naar boven kan halen."