Akkoord tussen Barcelona en NAC: verdediger vertrekt transfervrij naar Spanje

Akkoord tussen Barcelona en NAC: verdediger vertrekt transfervrij naar Spanje

28-01-2021 15:56
28

Een niet alledaagse transfer: Roger Riera verruilt NAC Breda per direct voor FC Barcelona. De Spaanse verdediger maakt transfervrij de overstap naar zijn jeugdliefde, zo maakt de Keuken Kampioen Divisie-club bekend.

Riera gaat voor Barça B spelen en tekent een contract tot het einde van het seizoen. De Spaanse grootmacht ondernam afgelopen zomer al een poging om de mandekker terug te halen. NAC hanteerde echter een vraagprijs van twee à drie ton. Omdat Barcelona op zwart zaad zit stelde het een ruildeal voor, maar daar hadden de Brabanders geen trek in.

Wedden

Meer odds

NAC werkt nu wel mee aan een transfervrij vertrek, aangezien Riera overbodig is geworden in het Rat Verlegh Stadion. 'Deze keer gaf Roger te kennen, gezien zijn huidige perspectief bij NAC, graag alsnog de overstap te willen maken. Gezien de nimmer aflatende inzet van Roger, vonden wij als club dat wij Roger deze stap moesten gunnen', laat de eerstedivisionist weten in een reactie.

Riera verruilde Villarreal in 2019 voor NAC. Hij kwam 48 keer in actie voor de club, waarin hij vijf keer scoorde. Hoogtepunt was het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker.