Feyenoord vindt ook voor Vente een oplossing: spits naar Eerste Divisie

Feyenoord vindt ook voor Vente een oplossing: spits naar Eerste Divisie

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 16:06do 28-01-2021 om 16:06

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 16:15do 28-01-2021 om 16:15

Feyenoord verhuurt Dylan Vente tot het einde van het seizoen aan Roda JC. De vorig seizoen al aan RKC Waalwijk verhuurde spits had in Rotterdam-Zuid geen zicht op speelminuten. Hij werd eerder ook in verband gebracht met PEC Zwolle.

"Voor jonge voetballers zoals Dylan is het belangrijk om veel te spelen. Daar heeft hij op deze manier meer kans op. Roda JC krijgt er op hun beurt een goede voetballer bij, die hen hopelijk kan helpen om het verschil te maken. En voor Feyenoord is dit goed omdat het helpt in het bieden van perspectief voor de voetballers van O21, wiens competitie al sinds september stil ligt", vertelt technisch directeur Frank Arnesen.

Feyenoord besloot om die laatste reden al om Naoufal Bannis, Bernardo Silva en Mikael Johnsen bij FC Dordrecht te stallen. Mogelijk volgt ook Marouan Azarkan: volgens Voetbal International wordt hij gevolgd door meerdere Keuken Kampioen Divisie-clubs, waaronder NAC Breda. Net als Vente komen zijn momenteel niet in aanmerking voor een plek in de selectie van trainer Dick Advocaat.

Roda is blij met de komst van de 21-jarige Vente, die tot dusver 33 officiële duels speelde voor Feyenoord. "Dylan is een talentvolle aanvaller die een uitstekende opleiding bij Feyenoord heeft genoten. Hij heeft voor diverse nationale jeugdelftallen gespeeld, waarin hij zijn doelpunten heeft meegepikt. Met zijn scorend vermogen haalt Roda JC een extra wapen in huis", stelt technisch directeur Jeffrey van As.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws