'Chelsea ziet financiële sores bij Real en Dortmund en broedt op dubbelslag'

'Chelsea ziet financiële sores bij Real en Dortmund en broedt op dubbelslag'

28-01-2021 16:33
34

Chelsea heeft zijn zinnen gezet op een ambitieuze dubbelslag. Niet alleen Erling Haaland, maar ook David Alaba moet de selectie van de nieuwe manager Thomas Tuchel versterken, meldt Sky Sports.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Britse omroep wil Chelsea profiteren van het feit dat veel clubs hard worden geraakt door de coronacrisis. Onder meer Borussia Dortmund verkeert in financiële problemen en dat biedt mogelijk kansen om Haaland naar Stamford Bridge te halen. De Duitse grootmacht kan weleens zwichten voor een bod dat hoger is dan 75 miljoen euro, het bedrag waarvoor hij vanaf medio 2022 is op te pikken door een transferclausule.

The Blues wachten nog wel een flinke uitdaging om de Noorse topschutter te overtuigen. Real Madrid is favoriet in de strijd om Haaland en hoopvol dat hij vroeg of laat in het Estadio Santiago Bernabéu schittert. Tegelijkertijd is Chelsea één van de weinige clubs die hem komende zomer al kan veroorloven.

Naast Haaland staat ook Alaba hoog op het wensenlijstje van Chelsea. De Oostenrijkse verdediger vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Bayern München en weet zich in de belangstelling van bijna de gehele Europese top. Real Madrid, Paris Saint-Germain en Liverpool gelden als belangrijke concurrenten.

Toch ziet Chelsea kansen. De zaakwaarnemers die betrokken waren bij de komst van Tuchel naar Engeland, hebben namelijk ook banden met Alaba.