2021 is nog niet het jaar van FC Twente: teleurstellend resultaat bij Sparta

28-01-2021 20:35 Laatste update: 20:37
32

2021 is nog niet het jaar van FC Twente. Na de nederlagen tegen Ajax en VVV-Venlo en het gelijkspel tegen FC Groningen, volgt weer puntenverlies. Ditmaal tegen Sparta.

De eerste poging na drie minuten was voor Luciano Narsingh, maar daarna zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Na een half uur werd het publiek voor de televisie ineens opgeschrikt toen Sparta-spits Lennart Thy op aangeven van Abdou Harroui dicht bij de 1-0 was. De strakke voorzet van Harroui kon door Thy net niet binnengegleden worden. Verder dan een schotje van Queensy Menig kwam Twente in de eerste helft niet.

Twente ontsnapte vroeg in de tweede helft toen Sparta in drie instanties niet wist te scoren. Daarmee zette Sparta de toon, al wisten de bezoekers relatief eenvoudig overeind te blijven zonder zelf veel te creëren. Het treffen op Het Kasteel had veel weg van een 0-0-wedstrijd, al bleven beide ploegen knokken voor de winst.

Via invaller Danzel Gravenberch en Dirk Abels was Sparta nog het dichtste bij een treffer. Joël Drommel moest reddend optreden. Namens Twente was Danilo van dichtbij gevaarlijk. Maar goals vielen niet meer in Rotterdam.

Sparta klimt van plaats dertien naar plaats tien. Het verschil tussen Twente (7e) en FC Groningen (6e) blijft vijf punten.