'Ramos en Pérez tegenover elkaar: Real-captain schermt met PSG-aanbieding'

'Ramos en Pérez tegenover elkaar: Real-captain schermt met PSG-aanbieding'

29-01-2021 07:42 Laatste update: 08:44
31

De toekomst van Sergio Ramos bij Real Madrid is hoogst onzeker. De 34-jarige aanvoerder heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd en het botert niet helemaal tussen hem en voorzitter Florentino Pérez, die de regie in handen wil houden. Dat meldt El País.

Al voor de Champions League-finale van 2018 tegen Liverpool werd Ramos een nieuw contract beloofd door Pérez. Drie jaar later ontbreken nog altijd de handtekeningen, maar de verdediger leverde vanwege de coronacrisis wel tien procent van zijn salaris in. Dat is nu ook het voorstel dat op tafel ligt, maar Ramos vindt dat hij meer waardering verdient. Daar wil de preses vanwege de financiële situatie van de Koninklijke niet aan.

Volgens El País hadden de twee een paar weken geleden een gespannen ontmoeting. Ramos schermde met een voorstel van Paris Saint-Germain van liefst twintig miljoen euro per jaar, maar Pérez was niet onder de indruk. Nasser Al-Khelaifi, eigenaar van de Franse topclub, verzekerde hem dat er geen aanbod is. De mandekker deed dat af als 'bedrog'. "Goed voor jou", reageerde Pérez, waarna hij de Real-captain aanmoedigde om het voorstel te accepteren.

Overigens ontkent ook een bron bij PSG de interesse in Ramos. "Het is niet waar. 20 miljoen? Dat is meer dan Kylian Mbappé krijgt. Te veel mensen gebruiken PSG", luidt de reactie tegenover de Madrileense krant. Het is wel tekenend voor de situatie. Real - dat met David Alaba al een vervanger op de korrel heeft - wil Ramos behouden, maar wel tegen een salarisverlaging van tien procent en een eenjarig contract.

Het stoort Ramos dat het tot dusver bij korte ontmoetingen blijft. De 177-voudig Spaans international vindt dat hij gezien zijn staat van dienst recht heeft op meer: hij wil een formele aanbieding, een serieuze vergadering én duidelijke afspraken over de voorwaarden waaronder hij nog langer bij de club kan blijven.