Eredivisie-flops: ongelukkige Kramer, vermiste Twente-spits en 'kamikaze-keeper'

29-01-2021 11:00
22

Feyenoord en ADO Den Haag zijn met twee spelers hofleveranciers van het floplijstje van VoetbalPrimeur voor deze speelronde. Daarnaast zijn we op zoek naar de 'vermiste' FC Twente-spits Danilo en dacht PEC Zwolle-keeper Michael Zetterer even dat hij Manuel Neuer was.

Michael Zetterer (PEC Zwolle)
Zetterer mag blij zijn dat zijn ploeggenoten in de tweede helft tegen Heracles Almelo nog een gelijkspel uit het vuur wisten te slepen, want wat hij in de eerste helft aan het doen was in Zwolle weten we nog steeds niet. Delano Burgzorg kon op slag van rust de 0-2 in het lege doel schieten, omdat Zetterer als een kamikazepiloot veel te ver uit zijn doel kwam.

Remko Pasveer (Vitesse)
Om nu te zeggen dat Pasveer veel tegen VVV-fenomeen Giorgios Giakoumakis kon beginnen, nee… Maar de geroutineerde sluitpost kreeg er vier om zijn oren en zag hoe zijn team een totale offday had. Bij de 4-1, een kopbal van Giakoumakis binnen het vijfmetergebied, had hij beter in kunnen grijpen.

Boy Kemper (ADO Den Haag)
Het is tot nu toe niet het seizoen van ADO-verdediger Boy Kemper. Ook tegen FC Groningen speelde hij een zeer ongelukkige wedstrijd. Bij de 2-0 was hij zijn directe tegenstander Jörgen Strand Larsen helemaal kwijt en bij de 3-0 greep hij niet in, waardoor Alessio Da Cruz keeper Luuk Koopmans kon verschalken.

Uros Spajic (Feyenoord)
Feyenoord had een collectieve offday op bezoek bij sc Heerenveen, maar Spajic was geen schim van zichzelf. De anders zo meedogenloze Serviër had het lastig met zijn directe tegenstander Henk Veerman en verloor hem meerdere keren uit het oog.

Albert Gudmundsson (AZ)
Hoe het kan dat AZ het in de toppers altijd goed doet en vervolgens tegen de andere ploegen punten laat liggen, blijft een raadsel. Gudmundsson was tegen Feyenoord een constante dreiging, tegen FC Utrecht lukte er bijna niets. Trainer Pascal Jansen haalde hem na 72 minuten spelen naar de kant.

Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Doelpunten zijn er nodig om ADO Den Haag weg te krijgen uit de onderste regionen in de Eredivisie, maar met Kramer in de punt van de aanval lukt dat vooralsnog niet. De spits kwam niet of nauwelijks in het stuk voor, leverde de bal simpel in bij Ramon Pascal Lundqvist in aanloop naar de 3-0 en werd terecht naar de kant gehaald door trainer Ruud Brood. Zelf was hij het hier echter totaal niet mee eens.

Richard van der Venne (RKC Waalwijk)
Keerde terug in de basis in de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Fortuna Sittard, maar had het vooral lastig met zichzelf. Liet zich in aanloop naar de 0-1 van Fortuna veel te makkelijk aftroeven door Lazaros Rota, die vervolgens Mats Seuntjens in stelling bracht.

Leroy Fer (Feyenoord)
Joey Veerman had het de laatste weken wat moeilijker, maar er was geen beter medicijn voor de Heerenveen-middenvelder dan een wedstrijdje tegen Feyenoord. Fer verloor zijn directe tegenstander, die de 1-0 maakte, constant uit het oog. En wanneer Veerman de ruimte krijgt bij Heerenveen, gaat het hele elftal beter spelen.

Danilo (FC Twente)
Gezocht: de Danilo van voor de winterstop. Waar de Ajax-huurling er voor de break in december nog lustig op los scoorde, is die scoringsdrift in het tweede gedeelte van het seizoen verdwenen. Ook tegen Sparta Rotterdam was Danilo geen schim van zichzelf.