Gutiérrez is op de weg terug bij PSV: 'Dat is zijn beste positie'

Gutiérrez is op de weg terug bij PSV: 'Dat is zijn beste positie'

Gepubliceerd: zaterdag 30 januari 2021 om 07:40za 30-01-2021 om 07:40

Erick Gutiérrez is op de weg terug, geeft PSV-trainer Roger Schmidt aan. De Mexicaan zal hard moeten knokken voor een plekje in het elftal. Voor nu moet Gutiérrez het doen met invalbeurten.

Gutíerrez was herstellende van een enkelblessure en is bijna weer fit. "Als we 4-3-3 spelen is de beste positie voor hem als verdedigende middenvelder. Hij is nog niet honderd procent fit, hij lag er een half jaar uit", aldus Schmidt vrijdag op de persconferentie.

"Hij heeft weer wat speeltijd gehad en raakt beter in vorm. Hij is op de goede weg en voor nu een goede invaller. We moeten dat op gaan bouwen, zodat hij weer vanaf de eerste minuut kan spelen."

PSV speelt aankomende zondag tegen Feyenoord. De kans bestaat dat Schmidt kiest voor een 4-4-2-formatie. "Het hangt ook af van de opties die ik als trainer heb. Sommige spelers waren erg goed in de 4-3-3 en anderen erg goed in de 4-4-2. Het verschilt voor mij niet veel, de ideeën zijn hetzelfde. In de pressing en bij balbezit zijn er kleine verschillen. We kunnen in verschillende formaties spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws