Boscagli kijkt naar Ajax en Feyenoord: 'Anders dan andere teams, begrijp ik niet'

Boscagli kijkt naar Ajax en Feyenoord: 'Anders dan andere teams, begrijp ik niet'

30-01-2021 10:39
116

Olivier Boscagli is blij met Roger Schmidt bij PSV. De 23-jarige Fransman vormt dit seizoen een verdedigingsduo met Jordan Teze. Dat was een jaar geleden ondenkbaar.

"Ik heb dat seizoen niet veel kansen gekregen om op mijn favoriete positie te spelen", zegt Boscagli, die voornamelijk als linksback speelde, tegen het Eindhovens Dagblad. "Daarbij moet ik ook kritisch op mezelf zijn. Het was niet agressief genoeg wat ik liet zien en ik moest meedogenlozer worden."

Boscagli ziet dat er op en naast het veld veel is veranderd. "Bij PSV is er minder stress. Ik verzorg me vele malen beter, als je kijkt naar dingen als voeding en slapen. Wil je top presteren, dan kun je niet zoveel snoepen als ik deed en soms maakte ik het laat met mijn vrienden. Vorig jaar ben ik me gaan realiseren dat ik meer moest doen om als topvoetballer te kunnen slagen en een volgende stap te kunnen zetten."

Dat werpt zijn vruchten af voor de Franse verdediger. "Onder deze trainer zie ik toekomst hier", zegt hij over Schmidt. "Dit jaar heb ik mezelf kunnen verbeteren en ooit wil ik weer een volgende stap willen zetten. Eerst iets winnen met PSV, dat is mijn grote doel."

Ajax en Feyenoord
Boscagli baalt wel van de kunstgrasvelden in de Eredivisie, maar er zit hem nog iets anders dwars. "Ik begrijp ook niet dat Ajax en Feyenoord thuis met een andere bal spelen dan andere teams. In een competitie moeten alle omstandigheden zoveel mogelijk gelijk zijn, denk ik."