Ünüvar sluit moeilijke Ajax-periode af: 'Nu wil ik meer, we gaan doorpakken'

Ünüvar sluit moeilijke Ajax-periode af: 'Nu wil ik meer, we gaan doorpakken'

30-01-2021 11:25
70

Naci Ünüvar heeft een streep gezet onder een moeilijke periode bij Ajax. Het zeventienjarige toptalent mocht vrijdag weer eens in de basis beginnen bij Jong Ajax en maakte in het Eerste Divisie-duel met de beloften van PSV de winnende treffer (2-1).

Ünüvar maakte begin vorig jaar in een bekerduel met Spakenburg zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Daarna kende de aanvallende middenvelder echter een grote terugval. Rafael van der Vaart uitte deze week zijn zorgen in Helden Magazine. De 109-voudig international vroeg zich af waarom Ünüvar geen kansen kreeg van coach Erik ten Hag.

Voor de camera van ESPN gaf de jeugdinternational zelf een verklaring. "Het was zeker een moeilijke periode, maar ik heb goed gesproken met de trainers. We hebben samen een plan gemaakt. Ik heb even op de bank gezeten, maar ik heb hard getraind en met de trainers overlegd. Ik heb goed geïnvesteerd in mezelf. Nu gaat het een aantal wedstrijden goed en moet ik die lijn doorzetten."

Ünüvar stond tegen Jong PSV voor het eerst sinds 11 december in de basis bij de ploeg van coach Mitchell van der Gaag. "Zoals het nu gaat ben ik tevreden, nu wil ik steeds meer. Met mijn kwaliteiten moet ik nog meer brengen naar voren, maar ik mag nu wel even van dit moment genieten. Nu gaan we doorpakken."