'Nieuws uit Amsterdam: Ajax wordt concreet voor mogelijke opvolger Promes'

'Nieuws uit Amsterdam: Ajax wordt concreet voor mogelijke opvolger Promes'

30-01-2021 13:43 Laatste update: 14:12
150

Ajax heeft de pijlen gericht op de Ghanees Kamal Deen Sulemana. De achttienjarige vleugelspeler speelt bij FC Nordsjaelland en kan de opvolger worden van Quincy Promes, die mogelijk naar Spartak Moskou vertrekt.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Het is zeker geen uitgemaakte zaak dat Promes daadwerkelijk naar Moskou vertrekt. Dat hangt ervan af of het bod van Spartak goed genoeg is. Maar Ajax schakelt wel alvast door en heeft het vizier gericht op Sulemana. Ook als Promes niet vertrekt, blijft Sulemana in beeld.

Sulemana is niet alleen landgenoot, maar ook oud-ploeggenoot van Mohammed Kudus. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Nordsjaelland naar Ajax en bewees direct zijn waarde in de ploeg van Erik ten Hag. De Telegraaf schrijft dat Sulemana een 'relatief goedkope aanwinst' zou zijn. Sulemana speelt sinds vorig jaar februari voor Nordsjaelland. Hij heeft bij de Deense club nog een contract tot de 2024.

Ajax werd eerder op zaterdag in verband gebracht met Willem ll-speler Mike Trésor, maar het is niet duidelijk of hij nog steeds in beeld is.